Alla artiklar

Äta med gott samvete?

Mandlar, cashewnötter, vin, kött, soja, kokosolja, kaffe och kakao är exempel på livsmedel som växlar mellan att vara ”onda” och ”goda”. Ena dagen kallas de hälsobringande klimatänglar, nästa dag miljöbovar som odlas i monokulturer eller…

Läs mer

Hur hållbar är du Saga Becker?

Saga Becker slog igenom på Sveriges skådespelarhimmel över en natt. När hon utan någon tidigare skådespelarerfarenhet sökte huvudrollen i Nånting måste gå sönder kunde hon knappt tänka sig att hon skulle få rollen, än mindre…

Läs mer

Love the skin you're in!

Oljig, solbrun och sportig 80-talskropp. Utmärglad, heroinchic 90-talskropp. 2000-talets tonade victoria’s secret-kropp och 2010-talets ”hälsosamt” cleansade kropp. Många är trenderna som format och späkt kvinnans kropp genom tiderna men nu har en motrevolution startat: kroppspositivismen,…

Läs mer

Dumpa mig… inte än!

Plast har på många sätt kommit att bli symbolen för ett bekvämt västsamhälle, en lyx vi känner att vi har rätt att unna oss. Samtidigt har vi börjat ana omfattningen av det oerhörda, globala miljöproblem…

Läs mer

"Jag ville inte se mig själv mer"

Det här är historien om underbarnet som blev mat-niklas med hela svenska folket och sedan michelinbelönad kock, allt före 40 års ålder. Men med en sådan resa kommer naturligtvis en del baksidor. Text: Linn Mauritzon…

Läs mer

Vart är vi på väg?

Statens järnvägar var känt för många saker, men inte för att ge gastronomiska upplevelser. Nu har man växlat in på ett nytt spår. Magasin grön tar tåget till Stockholm för att fråga vad som hände…

Läs mer