Morots- och linsbiffar

Recept av Hanna ”Portionenundertian” Olvenmark

 

8 portioner:

Kostnad: ca 2 kr/portion

Vego: Ja, vegansk

Tidsåtgång: ca 20 min

 

2 dl torkade, röda linser (7 kr)

3 morötter (3 kr)

1 vitlöksklyfta (1 kr)

1 msk jordnötssmör eller tahini (4 kr)

1 msk fryst eller färsk persilja (3 kr)

1 msk potatismjöl

1 msk sesamfrön (1 kr)

 

Gör så här:

1. Blötlägg de röda linserna i ett par timmar i kallt vatten.

2. Häll bort vattnet. Mixa linser, vitlök och jordnötssmör/tahini.

3. Riv morötterna grovt.

4. Blanda morot, potatismjöl, sesamfrön och persilja. Salta och peppra.

5. Stek 8 biffar på medelvärme.

Servera till exempelvis potatismos, klyftpotatis, ris, någon god sås och en sallad.