Portobellosvamp, risnudlar och chimichurri med vietnamesiska smaker

Recept av: Sofia Felding (Taskedenditdukommer)

Ingredienser till två portioner:
2–4 portobellosvampar
Rapsolja
1–2 msk ljus soja
1–2 tsk riven ingefära
Vitpeppar

Gör såhär:
Tvätta och ta bort stammen på svamparna. Stek svampen i rapsolja i 3–4 minuter per sida och krydda under tiden med soja, ingefära och vitpeppar. Har du mer tid än vad jag hade så kan du självklart marinera svampen innan för ännu mer smak.

Ingredienser – Chimchurri med vietnamesiska smaker:
1 näve mynta
1 näve koriander
1 halv pressad lime 1 msk vitvinsvinäger
1 msk råsocker 1 msk rapsolja
1/2 vitlöksklyfta, finriven
Salt eller fisksås
Färsk chili

Gör såhär:
1. Grovhacka kryddorna och blanda sedan ner resten av ingredienserna. Låt stå minst 10 minuter innan du äter.

2. Servera portobellon och chimichurrin med risnudlar, mer koriander, mer mynta och mer lime.