Alla artiklar
Varför är det så torrt?
Skogsbränder, nödslaktade djur och högre matpriser. Sommarens torka har fått svåra konsekvenser och enligt branschorganisationen Foder och Spannmål blir det troligtvis brist på djurfoder under flera år framöver. Men varför är det så torrt? Enligt…
Miraklet i magen
Lite otippat är tarmen den hetaste snackisen i hälsovärlden och forskningen på området har fullkomligt exploderat. Enligt de senaste rönen kan tarmfloran, i samarbete med maten vi äter, påverka allt från immunförsvaret till uppkomsten av…
"Vi kan inte lägga allt ansvar på individen"
Hur ska vi undvika att miljörörelsen blir en subkultur som engagerar ett fåtal, i stället för en folkrörelse som är relevant för många? Vi träffade Johanna Sandahl, ordförande för Sveriges största miljöorganisation. Från första numret…
Matsvinn, försvinn!
Varje dag slängs flera tusen ton ätbar mat från landets matbutiker. För att få ett stopp på matsvinnet startades organisationen Food2change som delar ut matkassar med mat som annars skulle slängas till behövande. Sedan starten…