Alla artiklar

Matsvinn, försvinn!

Varje dag slängs flera tusen ton ätbar mat från landets matbutiker. För att få ett stopp på matsvinnet startades organisationen Food2change som delar ut matkassar med mat som annars skulle slängas till behövande. Sedan starten…

Läs mer

"Vi har inte råd att vara ansvarslösa”

Paul Svensson, kock och hållbarhetsguru, fick nyligen en internationell utmärkelse för sitt arbete med Fotografiskas restaurang där han är kreativ ledare. Magasin GRÖN stämde träff med honom på arbetsplatsen, med hisnande utsikt över Riddarfjärden och…

Läs mer

Cider på jäsning

Magasin GRÖN har tittat närmare på en småskalig cidertillverkning som har mycket gemensamt med naturliga viner och torr, fransk eller engelsk cider. Drycker med stor potential, inte minst på krogen. Från första numret av Magasin…

Läs mer

Leve bageriet!

Malmös mest omtyckta bageri har vänt på bröddygnet och satsar stenhårt på veganska godsaker som munkar och pizzor. Leve är ett bageri och konditori med ett starkt miljötänk och en sann kärlek till hantverket bakom…

Läs mer

Mot ett mer maträttvist Sverige

Livsmedelsverkets generaldirektör Annica Sohlström gillar rättvisa. Det innebär bland annat att hennes hjärta klappar lite extra för de utsatta i samhället – som blir allt fler. Så vad tänker hon göra åt den ökande matorättvisan?…

Läs mer

Helt ärligt Annie Lööf!

Centerns partiledare går till val med en känsla av att bära samhällsutvecklingen på sina axlar. Men vad gör hon för att minska sin egen miljöpåverkan? Vi fick ta del av hennes tankar om det personliga…

Läs mer