Morots- och linsbiffar
Recept av Hanna ”Portionenundertian” Olvenmark
8 portioner:
Kostnad: ca 2 kr/portion
Vego: Ja, vegansk
Tidsåtgång: ca 20 min
2 dl torkade, röda linser (7 kr)
3 morötter (3 kr)
1 vitlöksklyfta (1 kr)
1 msk jordnötssmör eller tahini (4 kr)
1 msk fryst eller färsk persilja (3 kr)
1 msk potatismjöl
1 msk sesamfrön (1 kr)
Gör så här:
1. Blötlägg de röda linserna i ett par timmar i kallt vatten.
2. Häll bort vattnet. Mixa linser, vitlök och jordnötssmör/tahini.
3. Riv morötterna grovt.
4. Blanda morot, potatismjöl, sesamfrön och persilja. Salta och peppra.
5. Stek 8 biffar på medelvärme.
Servera till exempelvis potatismos, klyftpotatis, ris, någon god sås och en sallad.