Stark nudelsoppa med röd curry och thaibasilika
Recept av: Sofia Felding (Taskedenditdukommer)
Ingredienser till två portioner:
2 paket billiga nudlar
2 msk röd currypasta Olja
2 dl kokosmjölk
8 dl grönsaksbuljong (smaksätt gärna extra med ingefära och ljus soja)
1–3 tsk chiliolja eller sambal oelek beroende på modighet
1 dl löst packad thaibasilika
1 klyfta pressad vitlök
1/2 morot i stavar
1/2 gul lök, finskivad
1 nypa socker
Vitpeppar
2 nävar bladspenat
Lime och sesamfrön till dekoration
Gör såhär:
1. Stek röd currypasta i en skvätt olja på hög värme. Tillsätt kokosmjölken och låt reducera något – rör runt noga under tiden. Tillsätt buljong, chiliolja, thaibasilika, vitlök, morot och lök och låt koka ihop. Smaka av med socker och vitpeppar.
2. Koka nudlarna enligt instruktionerna och skölj sedan i kallt vatten. Lägg i botten på en skål och slå sedan över soppan. Garnera med en näve spenat, lite extra thaibasilika, en