Svamp marinerad med citrongräs, vego nuoc cham samt inlagd rättika och morot
Recept av: Sofia Felding (Taskedenditdukommer)
Ingredienser till två portioner:
5 cm citrongräs 12 stora champinjoner
1 skvätt mörk soja
1 msk rapsolja Vitpeppar
Torkade chiliflakes
1 tsk socker (frivilligt)
8 grillspett i trä, delade på mitten
Gör såhär:
1. Börja med att trycka sönder svamparna med handflatan. Jag tycker det gör svampen lite godare än att dela den med kniv. Ju mer yta, desto bättre. Sikta på fjärdedelar, för små svampbitar blir svåra att montera senare.
2. Banka på citrongräset med baksidan på en kniv. Lägg i en skål tillsammans med svamp, en skvätt mörk soja, vitpeppar, rapsolja, torkad chili och socker. Blanda och marinera i 30 minuter.
3. Stek svampen på hög värme 3–4 minuter och montera sedan på spett.
4. Servera med kalla risnudlar, picklade grönsaker, chili, koriander och vego nuoc cham.