Grillade Pimientos de Padróns med tillbehör

Recept från boken Gröna burgare av Martin Nordin

Till 6 personer

300 g Pimientos de Padróns

2 msk rapsolja

3 dl crème fraîche

2 tsk piment d’esplette (eller
annan mild chili)

1 tsk sesamfrön (blanda
gärna färg)

Kombublad

Havssalt 

Gör så här

1. Tänd grillen. Ta fram en grovmaskig sil, bästa tipset för att inte förlora massa padrónes genom gallret.

2. Lägg padrónsen i en skål och häll över oljan. Massera in oljan så allt täcks. Grilla dem tills de får färg, börjar bubbla i skinnet och tills de börjar spricka. Ta av från grillen och pudra över havssalt efter smak.

3. Ta fram en tallrik och klicka upp crème fraîchen, pudra med piment d’esplette, sesamfrön och riv kombu över med ett zestjärn. Lägg upp padrónsen och servera direkt.