Vegansk kokos- och spenatsås med kikärtor
Recept av Hanna ”Portionenundertian” Olvenmark
8 portioner
Kostnad: ca 8 kr/portion
Vego: Ja, vegansk
Tidsåtgång: ca 30 min
2 gula lökar (2 kr)
2 vitlöksklyftor (1 kr)
3 cm färsk ingefära (1 kr)
400 ml kokosmjölk (12 kr)
10 dl kokta kikärtor (10 kr) (priset baseras på att koka kikärtor själv)
400 ml krossade tomater (5 kr)
1 msk fryst koriander (3 kr)
1 tsk kardemumma
1 chili (1 kr)
1 grönsaksbuljongtärning (1 kr)
1 tsk spiskummin
800 g fryst, hackad spenat (20 kr)
matvete för 8 port (9 kr)
olja
Gör så här:
1. Koka matvete (följ anvisningen på paketet).
2. Finhacka lök, vitlök, chili och ingefära. Fräs det sedan tills löken blir mjuk och tillsätt kardemumma och spiskummin.
3. Rör ner den frysta koriandern.
4. Slå på kokosmjölk, krossade tomater och ca 1–2 dl vatten.
5. Lägg i grönsaksbuljongen och spenaten och låt det puttra i ca 10 min och rör om under tiden.
6. Lägg i de kokta kikärtorna och låt dem bli varma.