Wokad ostronskivling med jordnötter och grönkål

Recept av: Sofia Felding (Taskedenditdukommer)

Ingredienser till två portioner:
Rapsolja
350 gram ostronskivling
1/2 gul lök, finskivad
1 klyfta pressad vitlök
1/2 orange paprika 1 näve grönkål
1/2 färsk chili (eller efter smak)
4 msk sweet chilisås
2 msk risvinvinäger
2 msk ljus soja
1/2 dl jordnötter Vitpeppar

Gör såhär:

1. Börja med att skölja och rensa svampen. Dela större bitar till mindre. Torka sedan svampen på lite hushållspapper. Värm en stekpanna med någon matsked rapsolja (eller annan olja eller smör) på hög värme (jag använder läge 8 av 9 på min spis).

2. När pannan är varm, stek svamp, finskivad lök och vitlök i 3–4 minuter. Svampen vätskar ur sig lite grann och löken börjar bli mjuk. Tillsätt sedan resterande ingredienser och stek 3–4 minuter till. Sänk eventuellt värmen något under sista tiden.

3. Servera med ris och eventuellt extra sweet chili.