Alla artiklar

Varför är det så torrt?

Skogsbränder, nödslaktade djur och högre matpriser. Sommarens torka har fått svåra konsekvenser och enligt branschorganisationen Foder och Spannmål blir det troligtvis brist på djurfoder under flera år framöver. Men varför är det så torrt? Enligt...

Läs mer

Miraklet i magen

Lite otippat är tarmen den hetaste snackisen i hälsovärlden och forskningen på området har fullkomligt exploderat. Enligt de senaste rönen kan tarmfloran, i samarbete med maten vi äter, påverka allt från immunförsvaret till uppkomsten av...

Läs mer

"Vi kan inte lägga allt ansvar på individen"

Hur ska vi undvika att miljörörelsen blir en subkultur som engagerar ett fåtal, i stället för en folkrörelse som är relevant för många? Vi träffade Johanna Sandahl, ordförande för Sveriges största miljöorganisation. Från första numret...

Läs mer

Matsvinn, försvinn!

Varje dag slängs flera tusen ton ätbar mat från landets matbutiker. För att få ett stopp på matsvinnet startades organisationen Food2change som delar ut matkassar med mat som annars skulle slängas till behövande. Sedan starten...

Läs mer

"Vi har inte råd att vara ansvarslösa”

Paul Svensson, kock och hållbarhetsguru, fick nyligen en internationell utmärkelse för sitt arbete med Fotografiskas restaurang där han är kreativ ledare. Magasin GRÖN stämde träff med honom på arbetsplatsen, med hisnande utsikt över Riddarfjärden och...

Läs mer

Cider på jäsning

Magasin GRÖN har tittat närmare på en småskalig cidertillverkning som har mycket gemensamt med naturliga viner och torr, fransk eller engelsk cider. Drycker med stor potential, inte minst på krogen. Från första numret av Magasin...

Läs mer