Alla artiklar

Sommarläsning: Miraklet i magen

Lite otippat är tarmen den hetaste snackisen i hälsovärlden och forskningen på området har fullkomligt exploderat. Enligt de senaste rönen kan tarmfloran, i samarbete med maten vi äter, påverka allt från immunförsvaret till uppkomsten av...

Läs mer

Sommarläsning: "Vi kan inte lägga allt ansvar på individen"

Hur ska vi undvika att miljörörelsen blir en subkultur som engagerar ett fåtal, i stället för en folkrörelse som är relevant för många? Vi träffade Johanna Sandahl, ordförande för Sveriges största miljöorganisation. Från första numret...

Läs mer

Sommarläsning: Matsvinn, försvinn!

Varje dag slängs flera tusen ton ätbar mat från landets matbutiker. För att få ett stopp på matsvinnet startades organisationen Food2change som delar ut matkassar med mat som annars skulle slängas till behövande. Sedan starten...

Läs mer

Sommarläsning: "Vi har inte råd att vara ansvarslösa”

Paul Svensson, kock och hållbarhetsguru, fick nyligen en internationell utmärkelse för sitt arbete med Fotografiskas restaurang där han är kreativ ledare. Magasin GRÖN stämde träff med honom på arbetsplatsen, med hisnande utsikt över Riddarfjärden och...

Läs mer

Sommarläsning: Cider på jäsning

Magasin GRÖN har tittat närmare på en småskalig cidertillverkning som har mycket gemensamt med naturliga viner och torr, fransk eller engelsk cider. Drycker med stor potential, inte minst på krogen. Från första numret av Magasin...

Läs mer

Leve bageriet!

Malmös mest omtyckta bageri har vänt på bröddygnet och satsar stenhårt på veganska godsaker som munkar och pizzor. Leve är ett bageri och konditori med ett starkt miljötänk och en sann kärlek till hantverket bakom...

Läs mer